9. - 12. LISTOPADU 2016

11. listopad je spojen s oblíbeným svátkem svatého Martina, kdy k nám podle pranostiky má tento světec na koni přivézt první sníh. Svátek svatého Martina patřil již v historii k jednomu z nejoblíbenějších v roce. Tento den byl spojován nejen s příchodem prvního sněhu, ale také s pravým posvícením se vším, co k němu patří.

K tomuto svátku neodmyslitelně patří dozlatova upečená husa a mladé svěží svatomartinské víno a ani jedno v tomto období nebude chybět v naší restauraci.

Novinkou bude i nabídka "HUSA PRO CELOU RODINU", kdy pro vás a vaše blízké či přátele připravíme celou husu. Zde je nutné učinit objednávku 48 hodin předem.

RÁDI VÁS PŘIVÍTAME V NAŠÍ RESTAURACI A NABÍDNEME VÁM SPECIALITY A SVATOMARTINSKÁ VÍNA. NEZAPOMEŇTE SI VČAS REZERVOVAT SVÁ MÍSTA.

 

PŘEDKRM

DOMÁCÍ PAŠTIKA Z HUSÍCH JATER VE SLANINĚ
brusinky macerované v brandy, ořechy, cibulová marmeláda, opečená bagetka

POLÉVKA

KALDOUN S JÁTROVÝMI KNEDLÍČKY

HUSÍ VÝVAR S MASEM A NUDLEMI

HLAVNÍ CHOD

KONFITOVANÉ HUSÍ STEHNO
červené zelí s povidly, dušené hlávkové zelí, jablka, bramborové lokše a žemlový knedlík

KONFITOVANÉ HUSÍ STEHNO
bramborové lokše plněné listovým špenátem

HUSÍ PRSA NA POMERANČÍCH A BÍLÉM PORTSKÉM VÍNĚ
trhané saláty, gratinovaný brambor

HUSÍ PRSA NA GRILU
husí prsa připravovaná metodou Sous Vide, švestková omáčka s povidly, domácí oříškové knedlíky

HUSA PRO CELOU RODINU
(pečená celá husa s hruškami a jablky – nutno objednat 48 hodin předem), červené zelí s povidly, dušené hlávkové zelí, jablka, houskový a žemlový knedlík

DEZERT

TART S KARAMELIZOVANÝMI JABLKY
vanilková zmrzlina

DÝŇOVÝ CHEESECAKE SLAZENÝ MEDEM
pekanové ořechy, vinná redukce

11.08.2018 16:30
EXCALIBUR – restaurace & penzion
Cihlářova 5/15, 571 01 Moravská Třebová
Restaurace: + 420 603 765 640 info@excalibur-rp.cz
Penzion: +420 608 461 441 penzion@excalibur-rp.cz

Otevírací doba restaurace:
po–čt: 10.00–22.00 h. | pá: 10.00–24.00 h. | so: 11.00–24.00 h. | ne: 11.00-22.00 h.
© designed by Jakub Jelínek, programed by Jakub Pavlék